Binnentuin

De binnentuin voor het zaaltje was toen wij het pand kochten bedekt met (grindtegels en overdekt met een soort van golfplaten). De ruimte werd toen gebruikt als winkelruimte voor Heger & Van de Berg, die jarenlang op de Steynlaan hebben gezeten.

Wij besloten vrij snel na aankoop van het pand de platen te verwijderen zodat er een binnenplaats ontstond. We zetten er een loungeset neer en hebben er zelfs een zomer een zwembad gehad. Een fijn plekje maar helaas met weinig zon. We wilden ook heel graag die grote, zware, lelijke grindtegels eruit hebben. Maar het waren er zo’n 100 in totaal, waar laat je dan?

De actie “Tegelwippen” van de gemeente Zeist bood ons in 2023 de mogelijkheid om de tegels te verwijderen en af te laten voeren door de zogenaamde tegeltaxi. Deze werklui schrokken wel een beetje van de hoeveelheid maar in twee rondes is het toch gelukt ze op te halen. Met de tegels eruit kon ook het riool vervangen worden zodat weer jarenlang meekan.

We bestelden een grote baal grind en maakten perkjes voor planten. Het begin voor een mooie binnentuin is gemaakt! Inmiddels staan er twee stoeltjes en een tafeltje om even rustig te zitten. In de komende jaren gaan we proberen er een mooi, weelderig geheel van te maken. Dat zal nog lastig worden met al die schaduw :-). Mocht je stekjes hebben voor onze perkjes dan zijn ze bij Zaaltje Zeist van harte welkom!

binnentuin zaaltje zeist